Техниката е сосема природна и јајцата излегуваат убави. Потребни ви се јајца, црвено вино и малку сол. Во тавче ставете ги јајцата, истурете го виното и посолете малку. Оставете ги јајцата да се сварат со виното, но внимавајте да бидат целосно потопени. Варете 5 минути откако ќе зовријат, значи околу 20 минути. Потоа тргнете ги од шпоретот и оставете ги така најмалку 12 часа. Темно виолетовите јајца со ефект на кристали ќе ги воодушеват сите ...

Техниката е сосема природна и јајцата излегуваат убави. Потребни ви се јајца, црвено вино и малку сол. Во тавче ставете ги јајцата, истурете го виното и посолете малку. Оставете ги јајцата да се сварат со виното, но внимавајте да бидат целосно потопени. Варете 5 минути откако ќе зовријат, значи околу 20 минути. Потоа тргнете ги од шпоретот и оставете ги така најмалку 12 часа. Темно виолетовите јајца со ефект на кристали ќе ги воодушеват сите ...