Од компанијата „Лидл“ соопштија дека го намалиле уделот на сол за 20 до 50 проценти, во одредени лебови и пецива од сопствените пекарници. Според изработените студии, во ЕУ годишно по глава на жител се конзумирало 3,5 кг.сол, а се смета дека доволно да се конзумира 1,8 кг., поради тоа, од компанијата соопштуваат дека една од клучните ставки во нивната стратегија е намалување на солта во пекарските производи. Од лебовите кои во својот состав ...
Од компанијата „Лидл“ соопштија дека го намалиле уделот на сол за 20 до 50 проценти, во одредени лебови и пецива од сопствените пекарници. Според изработените студии, во ЕУ годишно по глава на жител се конзумирало 3,5 кг.сол, а се смета дека доволно да се конзумира 1,8 кг., поради тоа, од компанијата соопштуваат дека една од клучните ставки во нивната стратегија е намалување на солта во пекарските производи. Од лебовите кои во својот состав ...