Белата снегулка е кремаст колач кој не бара многу труд за да се подготви. Се верува дека ова и бил омилениот колач на Јованка Броз, поради што понекогаш го нарекуваат и коцки на Јованка. Рецептот го најдовме на Youtube каналот Deda Miletova kuhinja, каде што можете да најдете различни интересни рецепти од времето на Југославија. Состојките што ќе ви бидат потребни за пандишпанот се: седум белки едно цело јајце седум лажици шеќер седум лажици ...
Ако сакате да вкусите парче историја, Белата снегулка е совршениот избор! Овој нежно-кремаст колач, за кој се верува дека бил омилен на Јованка Броз, е вистинска ретро сладост која ќе ве врати во времето на Југославија. 😍 📝 Потребни состојки 📌 За пандишпан: 📌 За крем: 📌 За прелив: 📌 За декорација: 👩🍳 Начин на подготовка 1️⃣ Подготовка на пандишпанот: 👉 Одвојте ги белките од жолчките. Изматете ги белките со шеќерот додека не станат ...