Иако сакаме авокадо, обично не ни треба цело авокадо за појадок, туку само половина. Ова често не е практично бидејќи остатокот од авокадото брзо оксидира, добивајќи несакана кафена боја… За да не се повтори ова и да избегнете трошење на оваа скапоцена храна, во продолжение дознајте како можете да го продолжите рокот на траење на авокадото и да ги искористите за да подготвите вкусни солени и слатки јадења. Како да спречите оксидација на ...
Авокадото е тропско овошје кое потекнува од Средна Америка и Мексико, првично наречено „алигаторска крушка“ благодарение на неговата груба текстура и обликот на кората. Истото е полно со калиум, железо, бакар, фосфор и магнезиум, како и витамин А и витамин Ц и Е, а важи и за еден од најдобрите извори на влакна. Позитивното влијание на авокадото врз здравјето и убавината, било откриено некаде кон почетокот на 19 – тиот век, по што истото е ...