Од градинката ЈОУДГ „Детска радост“, Гевгелија, со демант за наводното насилие врз бебе, споменато во објавата на пратеничката Ангелина Петкова. -Во врска со објавата на пратеничката Ангелина Петкова од Гевгелија за наводно насилие врз бебе, најодговорно демантираме дека во ЈОУДГ „Детска радост“ од Гевгелија, имало насилие. Се работи за детска игра во малата група во клон Цветови каде настанале гребаници по лицето на едно од згрижените дечиња. ...

„Се работи за детска игра во малата група во клон Цветови каде настанале гребаници на едно од згрижените дечиња. Случајот го пријавивме до надлежното Министерство за труд и социјална политика и очекуваме уште утре надлежен инспектор од МТСП да ја посети установата“, велат во реакција од градинката во Гевгелија, во која завчера било повредено десетмесечно бебе, а ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека директорката на градинката се обидела да го прикрие ...

ЈОУДГ „Детска радост“ Гевгелија попладнево испрати демант во однос на наводите од ВМРО-ДПМНЕ за брутално насилство врз 10 месечно бебе. Според ВМРО-ДПМНЕ директорката на градинка во Гевгелија назначена од Тренчовска го крие случајот. „Во врска со објавата на пратеничката Ангелика Петкова од Гевгелија за наводно насилство врз бебе, најодговорно демантираме дека во ЈОУДГ „Детска радост“ од Гевгелија имало насилие. Се работи за детска игра во ...

Најодговорно демантираме дека во детската градинка „Деска радост“ од Гевгелија имало насилство врз дете, реагираше Елизабета Стефановска, директорка на ЈОУДГ „Детска радост“ во Гевгелија, откако денеска пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Ангелина Петкова, истакна дека во гевгелиската детска градинка се вршело брутално насилство врз едно од децата. „Станува збор за детска игра во малата група со дечиња каде што настанале гребаници по лицето ...