Велес, 24 ноември 2022 (МИА) – Во Ликовниот салон во Велес отворена е самостојна изложбата „Look up!“ на академскиот графички уметник Ертунч Сали од Скопје. Тој првпат се претставува пред велешката публика со 16 дела графики кои се изработени во техника линорез. Повеќето од графиките како што појасни за МИА уметникот, се комбинирани со други техники кои се неконвенционални за графиката. Тој информира дека неговиот обид за кршење на правилата во ...

Во Ликовниот салон во Велес отворена е самостојна изложбата „Look up!“ на академскиот графички уметник Ертунч Сали од Скопје. Тој првпат се претставува пред велешката публика со 16 дела графики кои се изработени во техника линорез. Повеќето од графиките како што појасни за МИА уметникот, се комбинирани со други техники кои се неконвенционални за графиката. Тој информира дека неговиот обид за кршење на правилата во графиката може да се забележи ...

Во Ликовниот салон во Велес отворена е самостојна изложбата „Look up!“ на академскиот графички уметник Ертунч Сали од Скопје. Тој првпат се претставува пред велешката публика со 16 дела графики кои се изработени во техника линорез. Повеќето од графиките како што појасни за МИА уметникот, се комбинирани со други техники кои се неконвенционални за графиката. Тој информира дека неговиот обид за кршење на правилата во графиката може да се забележи ...

Во Ликовниот салон во Велес отворена е самостојна изложбата „Look up!“ на академскиот графички уметник Ертунч Сали од Скопје. Тој првпат се претставува пред велешката публика со 16 дела графики кои се изработени во техника линорез. Повеќето од графиките како што појасни за МИА уметникот, се комбинирани со други техники кои се неконвенционални за графиката. Тој информира дека неговиот обид за кршење на правилата во графиката може да се забележи ...