Науката во земјава е една константа од 1993 година досега. За науката никој ниту мислел, ниту мисли, ниту ќе мисли во наредните 20-30 години, додека не се направи вистинска стратегија. Со толку мала сума на пари, околу 500.000 евра, апсолутно е незамисливо дека нешто може да се поддржи во научна смисла, вели во интервју за МИА научникот Рубин Гулабоски, кој е меѓу топ два проценти највлијателни научници во светот според Стендфорд листата. – ...

Науката во земјава е една константа од 1993 година досега. За науката никој ниту мислел, ниту мисли, ниту ќе мисли во наредните 20-30 години, додека не се направи вистинска стратегија. Со толку мала сума на пари, околу 500.000 евра, апсолутно е незамисливо дека нешто може да се поддржи во научна смисла, вели во интервју за МИА научникот Рубин Гулабоски, кој е меѓу топ два проценти највлијателни научници во светот според Стендфорд листата. – ...

Науката во земјава е една константа од 1993 година досега. За науката никој ниту мислел, ниту мисли, ниту ќе мисли во наредните 20-30 години, додека не се направи вистинска стратегија. Со толку мала сума на пари, околу 500.000 евра, апсолутно е незамисливо дека нешто може да се поддржи во научна смисла, вели во интервју за МИА научникот Рубин Гулабоски, кој е меѓу топ два проценти највлијателни научници во светот според Стендфорд листата. - ...

Штип, 19 ноември 2023 (МИА) - Науката во земјава е една константа од 1993 година досега. За науката никој ниту мислел, ниту мисли, ниту ќе мисли во наредните 20-30 години, додека не се направи вистинска стратегија. Со толку мала сума на пари, околу 500.000 евра, апсолутно е незамисливо дека нешто може да се поддржи во научна смисла, вели во интервју за МИА научникот Рубин Гулабоски, кој е меѓу топ два проценти највлијателни научници во светот ...