Оставка поднесе Корнелија Нинова, претседателка на Бугарската социјалистичка партија (БСП) поради лошите резултати. Ова е трет пат Нинова да поднесе оставка. „Нашите резултати се катастрофални и затоа преземам политичка одговорност и поднесувам оставка“, рече таа. Сепак, не се откажува од пратеничката фотелја. На парламентарното гласање партијата освои само 7,06 отсто или 151.557 гласови при слаб одѕив на гласачите. На предвремените избори пред ...

Оставка поднесе Корнелија Нинова, претседателка на Бугарската социјалистичка партија (БСП) поради лошите резултати. Ова е трет пат Нинова да поднесе оставка. „Нашите резултати се катастрофални и затоа преземам политичка одговорност и поднесувам оставка“, рече таа. Сепак, не се откажува од пратеничката фотелја. На парламентарното гласање партијата освои само 7,06 отсто или 151.557 гласови при слаб одѕив на гласачите. На предвремените избори пред ...

Уште една политичка жртва по националните и европските избори во неделата во Бугарија. Оставка поднесе Корнелија Нинова, претседателка на Бугарската социјалистичка партија (БСП) поради лошите резултати. Ова е трет пат Нинова да поднесе оставка. „Нашите резултати се катастрофални и затоа преземам политичка одговорност и поднесувам оставка“, рече таа. Сепак, не се откажува од пратеничката фотелја. На парламентарното гласање партијата освои само ...

Уште една политичка жртва по националните и европските избори во неделата во Бугарија. Оставка поднесе Корнелија Нинова, претседателка на Бугарската социјалистичка партија (БСП) поради лошите резултати. Ова е трет пат Нинова да поднесе оставка. „Нашите резултати се катастрофални и затоа преземам политичка одговорност и поднесувам оставка“, рече таа. Сепак, не се откажува од пратеничката фотелја. На парламентарното гласање партијата освои само ...