Селекторите на македонската и на англиската фудбалска репрезентација, Благоја Милевски и Герет Саутегејт, предмалку ги објавија официјалните состави за натпреварот кој почнува во 20:45 часот на Национална арена „Тодор Проески“. Милевски се одлучи за следните 11-мина: Димитриевски, Муслиу, Серафимов, Манев, Алиоски, Алими, Атанасов, Барди, Димовски, Елмас и Миовски. Гостите од Англија ќе истрчаат во следниот состав: Пикфорд, Вокер, Мегваер, ...

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) – Селекторите на македонската и на англиската фудбалска репрезентација, Благоја Милевски и Герет Саутегејт, предмалку ги објавија официјалните состави за натпреварот кој почнува во 20:45 часот на Национална арена „Тодор Проески“. Милевски се одлучи за следните 11-мина: Димитриевски, Муслиу, Серафимов, Манев, Алиоски, Алими, Атанасов, Барди, Димовски, Елмас и Миовски. Гостите од Англија ќе истрчаат во следниот ...

Селекторите на македонската и на англиската фудбалска репрезентација, Благоја Милевски и Герет Саутегејт, предмалку ги објавија официјалните состави за натпреварот кој почнува во 20:45 часот на Национална арена „Тодор Проески“. Милевски се одлучи за следните 11-мина: Димитриевски, Муслиу, Серафимов, Манев, Алиоски, Алими, Атанасов, Барди, Димовски, Елмас и Миовски. Гостите од Англија ќе истрчаат во следниот состав: Пикфорд, Вокер, Мегваер, ...

Македонските фудбалери вечерашниот последен натпревар во рамките од кфалификациите за ЕУРО2024 го реализираат пред преполната арена „Тодор Проевски“. Македонија победата ја брка со стартните 11 мина, Димитриевски, Муслиу, Серафимов, Манев, Алиоски, Алими, Атанасов, Барди, Димовски, Елмас и Миовски. Гостите од Англија се во следниот состав: Пикфорд, Вокер, Мегваер, Гуехи, Луис, Александер-Арнолд, Рајс, Сака, Фоден, Грилиш и Воткинс. Натпреварот ...