Од денеска до 26 ноември ќе се одржи 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ во Кинотека. Ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови, наменети за детската публика. „Анимакс Скопје фест“ е прв фестивал на анимиран филм во државата. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број анимации, меѓу кои најголем број од ...

Почна 13. издание на „Анимакс Скопје фест“ Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ се одржува од 24 до 26 ноември во Кинотеката на Македонија. Ќе бидат прикажани 39 кратки анимирани филма во официјалната програма и осум анимирани филма што се наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број анимации, меѓу кои најголем број од ...

Тринаесеттото издание на меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ ќе се одржи од 24 до 26 ноември во Кинотека. На него ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови кои се наменети за детската публика. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број анимации, меѓу кои најголем број од: Франција, Англија, Германија, Шпанија, Русија, Кина, ...

Од денеска до 26 ноември ќе се одржи 13-то издание на Меѓународниот филмски фестивал за анимирани филмови „Анимакс Скопје фест“ во Кинотека. Ќе бидат прикажани 39 куси анимирани филмови во официјалната програма и 8 анимирани филмови, наменети за детската публика. „Анимакс Скопје фест“ е прв фестивал на анимиран филм во државата. Филмовите за официјална конкуренција се избрани од пријавениот рекорден број анимации, меѓу кои најголем број од ...