Англиската полиција уапси навивачи кои извикуваа навредливи скандирања. Неколку навивачи скандираа хомофобични скандирања на натпреварот помеѓу Ливерпул и Челзи во 21. коло од Премиер лигата (0:0). Полицијата во Ливерпул потврди дека 23-годишен, 37-годишен и 49-годишен маж биле уапсени „под сомневање за хомофобични навреди што може да предизвикаат вознемиреност, страв или ментална болка кај други лица. -Две апсења се случија надвор од стадионот ...

Ливерпул, 24 јануари 2023 (МИА) – Англиската полиција уапси навивачи кои извикуваа навредливи скандирања. Неколку навивачи скандираа хомофобични скандирања на натпреварот помеѓу Ливерпул и Челзи во 21. коло од Премиер лигата (0:0). Полицијата во Ливерпул потврди дека 23-годишен, 37-годишен и 49-годишен маж биле уапсени „под сомневање за хомофобични навреди што може да предизвикаат вознемиреност, страв или ментална болка кај други лица. -Две ...

Англиската полиција уапси навивачи кои извикуваа навредливи скандирања. Неколку навивачи скандираа хомофобични скандирања на натпреварот помеѓу Ливерпул и Челзи во 21. коло од Премиер лигата (0:0). Полицијата во Ливерпул потврди дека 23-годишен, 37-годишен и 49-годишен маж биле уапсени „под сомневање за хомофобични навреди што може да предизвикаат вознемиреност, страв или ментална болка кај други лица. -Две апсења се случија надвор од стадионот ...

Англиската полиција уапси навивачи кои извикуваа навредливи скандирања. Неколку навивачи скандираа хомофобични скандирања на натпреварот помеѓу Ливерпул и Челзи во 21. коло од Премиер лигата (0:0). Полицијата во Ливерпул потврди дека 23-годишен, 37-годишен и 49-годишен маж биле уапсени „под сомневање за хомофобични навреди што може да предизвикаат вознемиреност, страв или ментална болка кај други лица. -Две апсења се случија надвор од стадионот ...