КФОР соопшти дека во Косово пристигнал контингент турски војници за да ја замени претходната италијанска единица. Во објава на Фејсбук, Кфор објави фотографии од нивното слетување на Косово. По немирите на крајот на мај минатата година во општините на северот на Косово, меѓународните мировни сили на Косово беа зголемени за околу илјада војници, кои беа распоредени главно на северот на Косово. За мај е најавено доаѓање на нов контингент ...

КФОР соопшти дека во Косово пристигнал контингент турски војници за да ја замени претходната италијанска единица. Во објава на Фејсбук, Кфор објави фотографии од нивното слетување на Косово. По немирите на крајот на мај минатата година во општините на северот на Косово, меѓународните мировни сили на Косово беа зголемени за околу илјада војници, кои беа распоредени главно на северот на Косово. За мај е најавено доаѓање на нов контингент ...

Приштина, 29 февруари 2024 (МИА) - КФОР соопшти дека во Косово пристигнал контингент турски војници за да ја замени претходната италијанска единица. Во објава на Фејсбук, Кфор објави фотографии од нивното слетување на Косово. По немирите на крајот на мај минатата година во општините на северот на Косово, меѓународните мировни сили на Косово беа зголемени за околу илјада војници, кои беа распоредени главно на северот на Косово. За мај е најавено ...

КФОР соопшти дека во Косово пристигнал контингент турски војници за да ја замени претходната италијанска единица. Во објава на Фејсбук, Кфор објави фотографии од нивното слетување на Косово. По немирите на крајот на мај минатата година во општините на северот на Косово, меѓународните мировни сили на Косово беа зголемени за околу илјада војници, кои беа распоредени главно на северот на Косово. За мај е најавено доаѓање на нов контингент ...