Јогуртот е веќе познат како храна што има позитивен ефект врз здравјето на цревата благодарение на неговите природни пробиотици, но додавањето на одредени намирници богати со хранливи материи може дополнително да ги подобри неговите ефекти. Некои додатоци може да го поддржат варењето, да го поттикнат растот на здравите бактерии во цревата и да помогнат во контролата на тежината со продолжување на чувството на ситост. Нутриционистите истакнуваат ...
Не сите „здрави“ намирници се подеднакво лесни за варење. Иако многу од нив често се препорачуваат поради нивната хранлива вредност и здравствени придобивки, лекарите и нутриционистите предупредуваат дека некои популарни опции можат да предизвикаат надуеност, да го нарушат варењето и да ве остават уморни. Препознавањето на храната што предизвикува такви реакции може да помогне за подобро зачувување на здравјето на цревата и постабилни нивоа на ...

