Рецептот за сарма се пренесува со години, а стана вирален бидејќи гарантира дека ќе биде совршено цврста однадвор и сочна одвнатре. Ништо не мириса толку добро како сармата што се крчка со часови и се топи под лажицата. Кога ќе се отвори капакот и ќе го почувствувате мирисот на чадено месо и зелка, едноставно не можете да одолеете. Состојки: -1 главица кисела зелка (поголема, збиена) -800 г мешано мелено месо (свинско и говедско) -150 г чадена ...
Ништо не мириса толку добро како сармата што крчка со часови и се топи под лажица. Кога ќе се отвори капакот и ќе се почувствува мирисот на чадено месо и зелка, знаете дека празничната трпеза е готова.Состојки:1 голема кисела зелка800 г мешано мелено месо (свинско-говедско)150 г чадена сланина (ситно исечкана)1 голема глава кромид100 г ориз2 моркови (рендани)1 јајце1 лажичка суви зачинисол, бибер, мелен бибер1 лажица маст1 лажица брашно1 ...
Ништо не мириса толку добро како сармата што крчка со часови и се топи под лажица. Кога ќе се отвори капакот и ќе се почувствува мирисот на чадено месо и зелка, знаете дека празничната трпеза е готова. Состојки: 1 голема кисела зелка 800 г мешано мелено месо (свинско-говедско) 150 г чадена сланина (ситно исечкана) 1 голема глава кромид 100 г ориз 2 моркови (рендани) 1 јајце 1 лажичка суви зачини сол, бибер, мелен бибер 1 лажица маст 1 лажица ...

