Пржењето и печењето храна во масло е вообичаена секојдневна практика во многу домаќинства. Често се поставува прашањето колку е безбедно повторно да се користи истото масло и што се случува кога постојано се загрева. Маслото теоретски може да се користи повеќе пати, но само ако не се прегрее и се складира правилно по првата употреба. По само една или две употреби, маслото ја менува бојата, мирисот и вкусот. Повторното загревање на маслото ...
Пржењето и печењето храна во масло е вообичаена секојдневна практика во многу домаќинства. Често се поставува прашањето колку е безбедно повторно да се користи истото масло и што се случува кога се загрева повеќе пати. Теоретски, маслото може да се користи повеќе пати, но само ако не се прегрее и се складира правилно по првата употреба. По само една или две употреби, маслото ја менува бојата, мирисот и вкусот. Повторното загревање на маслото ...

