Сезоната на празници често е време за уживање во добра храна, а често и се прејадуваме. Ако не размислувате за големината на порциите, прејадувањето лесно може да излезе од контрола, па дури и да доведе до разни негативни здравствени последици. Еден начин да ви помогне да ја ставите под контрола таа лоша навика е да научите како прејадувањето влијае на вашето тело. Еве седум штетни ефекти од прејадувањето: Кога јадеме повеќе калории отколку ...
Киселите краставички можат да бидат здрави кога се консумираат умерено, нудејќи влакна, витамин К, антиоксиданси и пробиотици, но треба да се консумираат и умерено бидејќи се богати со сол. Веројатно знаете дека киселата зелка е полнa со пробиотици. Но, што е со киселите краставички? Самото име е поврзано со киселењето, метод на конзервирање храна што го спречува растот на бактериите. Дали ова значи дека тие се и суперхрана за цревата? И ако е ...