Френки Де Јонг еден од клучните фудбалери во системот на холандскиот селектор, Роналд Куман, поради повреда ќе го пропушти Европското првенство. Колку Де Јонг е важен за играта на Холандија, говори и податокот дек селекторот Куман беше подготвен да го однесе на ЕП и по цена да ги пропушти првите два натпревари од групата, против Полска и Франција. Де Јонг со месеци има проблем со повредата на зглобот. Иако не беше целосно закрепнат, тој играше ...

Френки Де Јонг еден од клучните фудбалери во системот на холандскиот селектор, Роналд Куман, поради повреда ќе го пропушти Европското првенство. Колку Де Јонг е важен за играта на Холандија, говори и податокот дек селекторот Куман беше подготвен да го однесе на ЕП и по цена да ги пропушти првите два натпревари од групата, против Полска и Франција. Де Јонг со месеци има проблем со повредата на зглобот. Иако не беше целосно закрепнат, тој играше ...

Френки Де Јонг еден од клучните фудбалери во системот на холандскиот селектор, Роналд Куман, поради повреда ќе го пропушти Европското првенство. Колку Де Јонг е важен за играта на Холандија, говори и податокот дек селекторот Куман беше подготвен да го однесе на ЕП и по цена да ги пропушти првите два натпревари од групата, против Полска и Франција. Де Јонг со месеци има проблем со повредата на зглобот. Иако не беше целосно закрепнат, тој играше ...

Френки Де Јонг еден од клучните фудбалери во системот на холандскиот селектор, Роналд Куман, поради повреда ќе го пропушти Европското првенство. Колку Де Јонг е важен за играта на Холандија, говори и податокот дек селекторот Куман беше подготвен да го однесе на ЕП и по цена да ги пропушти првите два натпревари од групата, против Полска и Франција. Де Јонг со месеци има проблем со повредата на зглобот. Иако не беше целосно закрепнат, тој играше ...