Автобус во кој имало многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по 10 метри лет паднал на железничката пруга и се запалил. Според првите информации, загинале најмалку 20 лица, од кои некои се јагленисани, додека четириесетина се повредени. 🚨#BREAKING: Bus falls from a bridge in Venice, #Italy; At least 20 people have died. pic.twitter.com/2A3pRkqYZi — World Source News 24/7 (@Worldsource24) October 3, 2023 На ...

Повеќе од 20 луѓе загинаа во превртување на автобус близу Венеција. Италијанските медиуми објавија дека автобусот од засега непознати причини излетал од надвозник во округот Местре и паднал од височина од десет метри на пруга, по што се запалил. Според новинската агенција „Анса“, загинале најмалку 21 лице, 12 се повредени, а неколкумина луѓе се водат како исчезнати. Некои од жртвите изгореле до непрепознатливост. Автобусот, кој како гориво ...

Автобус во кој имало многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по 10 метри лет паднал на железничката пруга и се запалил. Според првите информации, загинале најмалку 20 лица, од кои некои се јагленисани, додека четириесетина се повредени. 🚨#BREAKING: Bus falls from a bridge in Venice, #Italy; At least 20 people have died. pic.twitter.com/2A3pRkqYZi — World Source News 24/7 (@Worldsource24) October 3, 2023 На ...

Автобус во кој имало многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по 10 метри лет паднал на железничката пруга и се запалил. Според првите информации, загинале најмалку 20 лица, од кои некои се јагленисани, додека четириесетина се повредени. 🚨#BREAKING: Bus falls from a bridge in Venice, #Italy; At least 20 people have died. pic.twitter.com/2A3pRkqYZi — World Source News 24/7 (@Worldsource24) October 3, 2023 На ...