Најмалку 20 лица загинаа, а десетици се повредени во автобуска несреќа што се случи вечерва во Италија. Автобус со многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по пад од 10 метри, паднал на железничката пруга и се запалил. Scene in Venice, Italy where a bus plunged off an overpass, killing at least 21 people pic.twitter.com/l5pgpqVuSb — BNO News (@BNONews) October 3, 2023 Според првите информации, загинале ...

Најмалку 20 лица загинаа, а десетици се повредени во автобуска несреќа што се случи вечерва во Италија. Автобус со многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по пад од 10 метри, паднал на железничката пруга и се запалил. Според првите информации, загинале најмалку 20 лица, од кои некои се изгорени, додека четириесетина се повредени. Scene in Venice, Italy where a bus plunged off an overpass, killing at least 21 ...

Најмалку 20 лица загинаа, а десетици се повредени во автобуска несреќа што се случи вечерва во Италија, во близина на Венеција. Автобус со многу луѓе вечерва околу 20 часот излетал од надвозникот Либерта во Местре и по пад од 10 метри, паднал на железничката пруга и се запалил. Според првите информации, загинале најмалку 20 лица, од кои некои се изгорени, додека четириесетина се повредени. BREAKING: Bus hits guardrail and plunges off overpass in ...