Експертите истакнуваат дека белата боја на чоколадото не значи дека му е истечен рокот или дека е опасно за јадење, туку дека дошло до природна промена во неговиот состав. Ако некогаш сте го отвориле вашето омилено чоколадо и сте забележале дека површината станала белузлава, веројатно сте помислиле дека е расипано. Постојат две причини зошто чоколадото станува бело: шеќерно цветање и масно цветање. Шеќерно цветање Шеќерното цветање се јавува ...
Експертите истакнуваат дека белата боја на чоколадото не значи дека му е истечен рокот или дека е опасно за јадење, туку дека дошло до природна промена во неговиот состав. Ако некогаш сте го отвориле вашето омилено чоколадо и сте забележале дека површината добила белузлава боја, веројатно сте помислиле дека е расипано. Постојат две причини зошто чоколадото станува бело: цветање на шеќер и цветање на масти. Шеќерен цвет Шеќерното цветање се ...

