Таа е театарска, филмска, телевизиска актерка. Вработена е во Турскиот театар во Скопје. Докторира на тема „Филмскиот актер во дигиталната епоха“ на Истанбулскиот универзитет. Снима спотови, реклами, а исто така ја маѓепсува и фотографијата како уметност. Меѓу другото е и лиценциран тренер за актерската техника Михаил Чехов. Ако за некого одговара познатата турска поговорка ‘on parmak, on marifet’ (десет прста, десет марифети), тоа е сигурно за ...

Таа е театарска, филмска, телевизиска актерка. Вработена е во Турскиот театар во Скопје. Докторира на тема „Филмскиот актер во дигиталната епоха“ на Истанбулскиот универзитет. Снима спотови, реклами, а исто така ја маѓепсува и фотографијата како уметност. Меѓу другото е и лиценциран тренер за актерската техника Михаил Чехов. Ако за некого одговара познатата турска поговорка ‘on parmak, on marifet’ (десет прста, десет марифети), тоа е сигурно за ...