Целата работа околу June е љубовта на членовите на бендот кон музиката и ентузијазмот да свират. Бендот е основан во Скопје во октомври 2010 година оставајќи значеаен белег на македонската музичка сцена во 2010тите години и носејќи свежина, свирејќи емотивни мелодии и раскажувајќи искрени приказни. Нивната музика е микс од инди – поп и софт – рок зачинета со кантри и фолк. Досега имаат издадено три албуми „Someday Soon“ (2012), „Indian Summer“ ...

Целата работа околу June е љубовта на членовите на бендот кон музиката и ентузијазмот да свират. Бендот е основан во Скопје во октомври 2010 година оставајќи значеаен белег на македонската музичка сцена во 2010тите години и носејќи свежина, свирејќи емотивни мелодии и раскажувајќи искрени приказни. Нивната музика е микс од инди – поп и софт – рок зачинета со кантри и фолк. Досега имаат издадено три албуми „Someday Soon“ (2012), „Indian Summer“ ...