Кардини се соочуваше со предизвикот да ги нахрани Калифорнијците кои ја преминаа границата за да ја избегнат забраната, периодот помеѓу 1920 и 1933 година кога производството и продажбата на алкохол беа забранети во Соединетите држави. Во средината на трпезаријата, Кардини фрлаше цели листови од Ромеин со состојки што ги имаше при рака, вклучувајќи масло со вкус на лук, сос од Вустершир, лимони, јајца и сирење пармезан. Тихуана планира да ја ...
На 4 јули 1924 година, италијанскиот имигрант Цезар Кардини ја создаде Цезар салатата – една од најомилените салати во светот во неговиот ресторан, Caesar’s Place, во Тихуана, Мексико. Кардини се соочуваше со предизвикот да ги нахрани Калифорнијците кои ја преминаа границата за да ја избегнат забраната, периодот помеѓу 1920 и 1933 година кога производството и продажбата на алкохол беа забранети во Соединетите држави. Во средината на ...