Следните седум намирници набавете ги и консумирајте ги почесто, бидејќи со нивната консумација, ќе го спречите и намалите ризикот од бројни болести. Авокадо Маслото во внатрешноста на авокадото се бори против слободните радикали, кои предизвикуваат рак, исто така, авокадото може да биде добро и како маска за лице. Цимет Посипете цимет преку вашата овесна каша и ќе го одржите ниското ниво на шеќер во крвта. Пченка Пченката е богата со ...

Нова студија од големи размери покажа дека редовната консумација на млечни производи може да биде поврзана со помал ризик од срцеви заболувања, дијабетес тип 2 и шест видови рак. Ферментираните производи како јогурт и кефир особено се издвоија, покажувајќи најголеми здравствени придобивки, додека и полномасните и нискомасните варијанти беа поврзани со подобро здравје на срцето, објавува EatingWell. Млечните производи се клучен дел од упатствата ...