Иако уживањето во слатки може да изгледа безопасно, здравствените експерти предупредуваат дека одредени закуски, особено за луѓе над 50 години, може да го зголемат ризикот од рак. Од колачи до засладени пијалоци, некои прехранбени производи со висока содржина на шеќер содржат состојки кои можат да создадат штетни соединенија во телото, па затоа умереноста е поважна од кога било. Пецива Д-р Алан Мандел, лекар, вели дека колачите се „опасни затоа ...

Иако уживањето во слатки може да изгледа безопасно, здравствените експерти предупредуваат дека одредени закуски, особено за луѓе над 50 години, може да го зголемат ризикот од рак. Од колачи до засладени пијалоци, некои прехранбени производи со висока содржина на шеќер содржат состојки кои можат да создадат штетни соединенија во телото, па затоа умереноста е поважна од кога било.ПециваД-р Алан Мандел, лекар, вели дека колачите се „опасни затоа ...