Белгиските пива одамна се познати по нивната разновидност, квалитет и традиција. Научниците сега користат вештачка интелигенција за да ги направат уште повкусни и поквалитетни, пишува Гардијан, објави Индекс.хр. „Пивото, како и повеќето прехранбени производи, содржи стотици различни молекули на арома кои ги прима нашиот јазик и нос, а нашиот мозок потоа ги интегрира во една слика. Сепак, соединенијата комуницираат, така што начинот на кој го ...
Белгиските пива одамна се познати по нивната разновидност, квалитет и традиција. Научниците сега користат вештачка интелигенција за да ги направат уште повкусни и поквалитетни, пишува Гардијан, објави Индекс.хр. „Пивото, како и повеќето прехранбени производи, содржи стотици различни молекули на арома кои ги прима нашиот јазик и нос, а нашиот мозок потоа ги интегрира во една слика. Сепак, соединенијата комуницираат, така што начинот на кој го ...