Музичка магија на вчерашниот концерт на кралот на валцерот, Андре Риу, со неговиот оркестар „Јоханес Штраус“ составен од 60 музичари и вокали, среде Скопје. Топло добро вечер, единствено нешто што Риу го научил на македонски, но како што рече на почетокот на концертот, музиката ќе биде единственото средство со кое ќе комуницираат. Вистинска музичка терапија и за очи и за уво, приреди холандскиот диригент, композитор и диригент, кој со години се ...

Музичка магија на вчерашниот концерт на кралот на валцерот Андре Риу со неговиот оркестар „Јоханес Штраус“ составен од 60 музичари и вокали, среде Скопје. Топла добравечер, единствено нешто што Риу го научил на македонски, но како што рече на почетокот на концертот, музиката ќе биде единственото средство со кое ќе комуницираат. Вистинска музичка терапија и за очи и за уво приреди холандскиот композитор и диригент, кој со години се наоѓа на врвот ...