Некои намирници побрзо се расипуваат ако ги чуваме во кујнски кабинети на собна температура. Други имаат значително подолг рок на траење доколку се чуваат во фрижидер. Еве која храна треба да ја ставите во фрижидер (и замрзнувач). Брашно Иако обично го чуваме во оставата, брашното треба да се чува во замрзнувач 48 часа по купувањето за да се уништат сите можни јајца од штетници во него. После тоа, брашното треба да се чува во чиста, сува и ...

6 намирници што не треба да ги чувате во фрижидер (ќе се расипат побрзо) Поради влагата, компирите, но и кромидот, можат да скапат во фрижидер, па затоа е најдобро да ги чувате на темно и суво место. Ако фрлате многу храна уште пред да стигнете да ја приготвите, тогаш можеби правите грешка во нејзиното складирање. Шест намирници што е најдобро да не ги ставате во фрижидер: Банани Ако ги купите бананите позелени, тогаш не ги ставајте во ...