БЕСА е драма телевизиска серија од 12 епизоди. Во основа се занимава со односот помеѓу двајца херои, двајца луѓе од сосема различни светови. Урош Периќ е сопственик на мала белградска компанија за транспорт на лекови што го покрива регионот на поранешна Југославија. Има сопруга и две деца. Една ноќ, кога еден од неговите возачи не може да патува до црногорското крајбрежје, Урош мора сам да ја вози испораката. На море, кај Улцињ, возејќи покрај ...

Италија… После мистериозната смрт на сопругот на Аријана, полицијата истражува, дали причината за смртта е љубомора и кој е осомничен? Кој ја посакувал смртта на Фабрицио? Во центарот на серијата е ликот на Аријана, приказна во која интригите и превирањата се мајстори во играта! Сите сомнежи за неговата смрт паѓаат на неа, посебно кога ќе исчезне пред да биде уапсена. Тука почнува ловот на чуварот и крадецот. Приказна која нè води и во Босна, во ...