Повеќето возрасни го сакаат кашкавалот и го консумираат секојдневно, или самостојно или како дел од оброк. Иако често се зборува за неговото високо ниво на масти и натриум, експертите нè потсетуваат дека кашкавалот носи и нутритивни придобивки како што се протеините и калциумот. Храната што ја јадеме директно влијае на нашето здравје, а ова важи и за млечните производи: некои видови може да предизвикаат оптоварување на срцето, додека други може ...
Месото долго време е дел од човечката исхрана и иако денес има повеќе вегетаријанци и вегани, повеќето луѓе сè уште го консумираат секој ден. Бидејќи за многумина тоа е главен дел од оброкот, понекогаш луѓето дури и не размислуваат како редовното јадење месо влијае на нивното здравје, особено на здравјето на срцето. Сепак, кардиологот д-р Џојс Оен-Хсијао објаснува дека месото, иако е богато со протеини и железо, може да го зголеми ризикот од ...

