Заборавете на варената зелка: Со овој „револуционерен“ начин ќе добиете зелка што се топи во уста Зелката често ја сметаат за блуткава кога се вари, но постои многу подобар начин да го разбудите нејзиниот единствен вкус – променете го начинот на подготовка. Наместо да ја варите, пробајте да ја запечете додека не стане мека и путереста. Готвачката Стефани А. Ганц го нарекува ова „зелка што се топи“ – неодолива комбинација на ароми Писателката ...

Секоја домаќинка знае – тајната на успехот на киселата зелка е во вистинската количина сол. Премалку – зелката се расипува. Премногу, не може да се јаде. Кога ќе се појави буре во дворот, а куќата мириса на зелка и сол – знаете, зимата е близу. Киселата зелка не е само зимско јадење, туку е традиција. Но, како да се направи правилниот сооднос на сол и вода? Златното правило: 2 проценти сол Најбезбедниот, научно и практично докажан начин да не ...

Во екот е приготвувањето зимница за претстојните постудени денови, затоа ви го донесуваме овој одличен рецепт за туршиски пиперки полнети со зелка, со кои можете во секое време да имате подготвен оброк. Доволно е да додадете парче месо и ручекот е готов! Препорачано При подготовката на овој вид зимница, подобро е да ставите бела зелка бидејќи не пушта боја, но можете да користите и виолетова или да ги измешате двата вида. Свежата зелка можете ...