Иако месото е најскапиот дел од повеќето оброци, многумина се потпираат на интернет или случаен избор, наместо да го искористат знаењето на професионалците. Месарите истакнуваат дека секој дел од животното има различна структура, вкус и најдобра примена. Така, месарот Дени Аријага наведува дека купувачите често се двоумат меѓу рамстек и „вешалица“, но тој повеќепати го препорачува вториот поради поизразениот вкус и полесното сечење. Покрај ...
Многу луѓе се враќаат на своите здравствени рутини на крајот од годината, обидувајќи се да ослабат неколку килограми по празниците или да се подготват за позитивни промени во новата година. Сепак, губењето на телесните масти може да биде предизвик бидејќи бара рамнотежа помеѓу исхраната, макронутриентите, вежбањето и менталниот фокус. Советничката за слабеење Аманда Блек ги истакнува „двете најголеми грешки“ што ги прават жените во нивните обиди ...
Купувањето мелено месо во супермаркети и месарници може да биде вистински предизвик. Иако месото изгледа свежо на прв поглед, производителите понекогаш додаваат вода, соја, кожички, маст, па дури и презла за да го зголемат волуменот на производот. Ваквите адитиви не само што го намалуваат квалитетот на месото, туку може да влијаат и на вкусот на јадењето и на здравјето на потрошувачот. Затоа е важно да се обрне внимание на неколку детали при ...

