Ви треба: 500 г брашно 1 јајце 250 мл топла вода прстофат сол 2 лажици масло За филот: 250 г компири 200 г свежо сирење сол бибер 2 лажици путер За сервирање: павлака по желба свеж магдонос Подготовка: Измешајте брашно со сол, потоа додадете јајце, масло и вода и замесете мазно и еластично тесто. Оставете да отстои 15-20 минути. Потоа изгмечете ги и сварете ги компирите, потоа додадете сирење и путер, и зачинете со сол и црн пипер. Потоа добро ...
Ви треба: 500 г брашно 1 јајце 250 мл топла вода прстофат сол 2 лажици масло За филот: 250 г компири 200 г свежо сирење сол бибер 2 лажици путер За сервирање: павлака по желба свеж магдонос Подготовка: Измешајте брашно со сол, потоа додадете јајце, масло и вода и замесете мазно и еластично тесто. Оставете да отстои 15-20 минути. Потоа изгмечете ги и сварете ги компирите, потоа додадете сирење и путер, и зачинете со сол и црн пипер. Потоа добро ...