Словачка се квалификуваше на Европското фудбалско првенство кое летоска ќе се одржи во Германија. Словаците не играа на СП во Катар но ќе играат на ЕП. Нивниот селектор, Италијанецот Франческо Калцона заврши одлична работа откако седна на клупата во ноември 2022 година. Тој ги однесе Словаците на евро шампионатот. Пред да седне на клупата на Словачка работел како асистент во многу италијански клубови. За него е врзана една интересна приказна. На ...

Словачка се квалификуваше на Европското фудбалско првенство кое летоска ќе се одржи во Германија. Словаците не играа на СП во Катар но ќе играат на ЕП. Нивниот селектор, Италијанецот Франческо Калцона заврши одлична работа откако седна на клупата во ноември 2022 година. Тој ги однесе Словаците на евро шампионатот. Пред да седне на клупата на Словачка работел како асистент во многу италијански клубови. За него е врзана една интересна приказна. На ...

Словачка се квалификуваше на Европското фудбалско првенство кое летоска ќе се одржи во Германија. Словаците не играа на СП во Катар но ќе играат на ЕП. Нивниот селектор, Италијанецот Франческо Калцона заврши одлична работа откако седна на клупата во ноември 2022 година. Тој ги однесе Словаците на евро шампионатот. Пред да седне на клупата на Словачка работел како асистент во многу италијански клубови. За него е врзана една интересна приказна. ...

Словачка се квалификуваше на Европското фудбалско првенство кое летоска ќе се одржи во Германија. Словаците не играа на СП во Катар но ќе играат на ЕП. Нивниот селектор, Италијанецот Франческо Калцона заврши одлична работа откако седна на клупата во ноември 2022 година. Тој ги однесе Словаците на евро шампионатот. Пред да седне на клупата на Словачка работел како асистент во многу италијански клубови. За него е врзана една интересна приказна. ...