Поради обилниот снег функционирањето на ски-центарот на Похорје е ограничено, како што е случајот и со другите словенечки ски центри, јавува словенечката агенција СТА. На Копи, каде има повеќе од еден метар снег и каде вчера не работеа, моментално работи само жичарницата Седло, а се обновуваат останатите линии. Дури и на Марибор и Арешка Похорје, каде има снег и до метар и половина, не се отворени сите патеки. Директорот на компанијата Ваба, ...

ПОРАДИ обилниот снег функционирањето на ски-центарот на Похорје е ограничено, како што е случајот и со другите словенечки ски центри, јавува словенечката агенција СТА. На Копи, каде има повеќе од еден метар снег и каде вчера не работеа, моментално работи само жичарницата Седло, а се обновуваат останатите линии. Дури и на Марибор и Арешка Похорје, каде има снег и до метар и половина, не се отворени сите патеки. Директорот на компанијата Ваба, ...