На видеото се гледа како вооружени лица се симнуваат од хеликоптер и го киднапираат Galaxy Leader во јужниот дел на Црвеното Море. Хутите тврдат дека бродот е поврзан со Израел, објави Скај Њуз. Меѓутоа, Израел вели дека бил во британска сопственост и управуван од Јапонци. Израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху тврди дека ова е чин на ирански тероризам. Хутите се дел од регионалната алијанса поврзана со Иран во која се вклучени и Хамас и ...

На видеото се гледа како вооружени лица се симнуваат од хеликоптер и го киднапираат Galaxy Leader во јужниот дел на Црвеното Море. Хутите тврдат дека бродот е поврзан со Израел, објави Скај Њуз. Меѓутоа, Израел вели дека бил во британска сопственост и управуван од Јапонци. Израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху тврди дека ова е чин на ирански тероризам. Хутите се дел од регионалната алијанса поврзана со Иран во која се вклучени и Хамас и ...