Хранливиот појадок во вистинско време може да помогне во стабилизирање на крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта, да обезбеди потребна енергија и да спречи непријатни симптоми како што се вртоглавица и замор. Клучот е да изберете храна богата со хранливи материи и да не ја заборавите важноста на хидратацијата, пишува Eating Well. Нискиот крвен притисок, познат и како хипотензија, е состојба во која вредностите на притисокот се пониски од ...
Хранливиот појадок во вистинско време може да помогне во стабилизирање на крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта, да обезбеди потребна енергија и да спречи непријатни симптоми како што се вртоглавица и замор. Нискиот крвен притисок, познат и како хипотензија, е состојба во која вредностите на притисокот се пониски од 90/60 mmHg. Луѓето кои страдаат од хипотензија често доживуваат вртоглавица, несвестица, конфузија, главоболка и срцеви ...