2020 година – Боб Дилан Боб Дилан го издаде својот 39-ти студиски албум „Rough and Rowdy Ways“. Стана албумот на Дилан со највисоки резултати на топ листите „Билборд 200“ во повеќе од една деценија и ја одбележа неговата седма последователна деценија на топ 40 албуми, што го прави единствениот изведувач до сега што го постигнал овој подвиг. 2016 – Закон за авторски права на дигиталниот милениум Уметниците, вклучувајќи ги Тејлор Свифт, Марун 5, ...

1969 – Дејвид Боуви На денешен ден во музиката, 20 јуни 1969 година, Дејвид Боуви ја снимил „Space Oddity“ – неговата прва песна за измислениот астронаут Мајор Том – во студиото Trident во Лондон. Синглот беше објавен неколку недели подоцна, на време за слетувањето на Месечината на Аполо 11, и беше користен од Би-Би-Си за време на нивното емитување на настанот. Обележувајќи стилска промена во музиката на Боуви, „Space Oddity“ беше топло примен ...

1969 – Дејвид Боуви На денешен ден во музиката, 20 јуни 1969 година, Дејвид Боуви ја снимил „Space Oddity“ – неговата прва песна за измислениот астронаут Мајор Том – во студиото Trident во Лондон. Синглот беше објавен неколку недели подоцна, на време за слетувањето на Месечината на Аполо 11, и беше користен од Би-Би-Си за време на нивното емитување на настанот. Обележувајќи стилска промена во музиката на Боуви, „Space Oddity“ беше топло примен ...

2020 година – Боб Дилан Боб Дилан го издаде својот 39-ти студиски албум „Rough and Rowdy Ways“. Стана албумот на Дилан со највисоки резултати на топ листите „Билборд 200“ во повеќе од една деценија и ја одбележа неговата седма последователна деценија на топ 40 албуми, што го прави единствениот изведувач до сега што го постигнал овој подвиг. 2016 – Закон за авторски права на дигиталниот милениум Уметниците, вклучувајќи ги Тејлор Свифт, Марун ...