Состојки: 10 парчиња бајат леб 4 лажици пченкарно брашно 4 лажици пченично брашно 1 прстофат прашок за пециво сол и бибер по вкус 5 лажици сенф 250–300 мл млака вода (доколку е потребно – смесата треба да биде малку поретка од смесата за палачинки) масло за пржење или за подмачкување на плех Подготовка: Во голем сад, измешајте ги двете брашна, прашокот за пециво, солта и биберот. Додадете го сенфот, а потоа постепено додавајте млака вода и ...

Состојки: 10 парчиња бајат леб 4 лажици пченкарно брашно 4 лажици пченично брашно 1 прстофат прашок за пециво сол и бибер по вкус 5 лажици сенф 250–300 мл млака вода (доколку е потребно – смесата треба да биде малку поретка од смесата за палачинки) масло за пржење или за подмачкување на плех Подготовка: Во голем сад, измешајте ги двете брашна, прашокот за пециво, солта и биберот. Додадете го сенфот, а потоа постепено додавајте млака вода и ...