Претставници на Вреди и ДУИ си разменуваат критики во период кога се пред крај разговорите за формирање влада. Кој праќа емисира и кој питачи за да влезе во Владата – на оваа тема тече јавно препукување меѓу претставници на Вреди и ДУИ. Кастриот Реџепи од Вреди, посочувајќи дека Европскиот фронт инсистирал и инсистира да биде дел од владата, во овој контекст изјави дека лидерот на ДУИ, Али Ахмети, се сретнал со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ...

Кој праќа емисира и кој питачи за да влезе во Владата - на оваа тема тече јавно препукување меѓу претставници на Вреди и ДУИ. Кастриот Реџепи од Вреди, посочувајќи дека Европскиот фронт инсистирал и инсистира да биде дел од владата, во овој контекст изјави дека лидерот на ДУИ, Али Ахмети, се сретнал со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. „За што му испратија емисари на Мицкоски и самиот господин Ахмети се сретнал со Мицкоски. За што? Јас ...