Во извештај на Кинескиот комитет за индустрија на игри се наведува дека младите ја победија зависноста од видеоигри. Овој извештај би можел да влијае на властите, кои претходно ги прогласија видеоигрите за „духовен опиум“, да ги ублажат моменталните строги рестрикции кои се однесуваат на гејмингот. Од август, 2021 година на децата им е забрането да играат видеоигри подолго од 3 часа неделно. Гејминг секторот е погоден од „замрзнувањата“ на ...

Во извештај на Кинескиот комитет за индустрија на игри се наведува дека младите ја победија зависноста од видеоигри. Овој извештај би можел да влијае на властите, кои претходно ги прогласија видеоигрите за „духовен опиум“, да ги ублажат моменталните строги рестрикции кои се однесуваат на гејмингот. Од август, 2021 година на децата им е забрането да играат видеоигри подолго од три часа неделно. Гејминг секторот е погоден од „замрзнувањата“ на ...