По мечот на Светското првенство меѓу Мароко и Белгија, на кој Мароканците изненадувачки победија, во центарот на Брисел избија навивачки немири кои предизвикаа хаос. Навивачите кршеле излози, фрлале запаливи средства и запалиле автомобили, јави АФП, која не ја прецизираше од каде се навивачите. Riots have broken out in Brussels, Belgium following the 2-0 defeat against Morocco. Hundreds of police officers have responded. Widespread destruction ...

По мечот на Светското првенство меѓу Мароко и Белгија, на кој Мароканците изненадувачки победија, во центарот на Брисел избија навивачки немири кои предизвикаа хаос. Навивачите кршеле излози, фрлале запаливи средства и запалиле автомобили, јави АФП, која не ја прецизираше од каде се навивачите. Riots have broken out in Brussels, Belgium following the 2-0 defeat against Morocco. Hundreds of police officers have responded. Widespread destruction ...