Тој занаетот во угостителството го печел работејќи на брод, преку седум мориња и океани, каде и подетално ќе се запознае со виното и винската култура во светот. По враќањето во Македонија и самиот ќе навлезе длабоко во тајните на „пијалокот на боговите“, за да стане експерт за познавање на виното или стручно кажено сомелиер. Денес е и претседател на Здружението на сомелиери на Македонија. Вински експерт за кого нема тајни, а истите ќе ги ...

Тој занаетот во угостителството го печел работејќи на брод, преку седум мориња и океани, каде и подетално ќе се запознае со виното и винската култура во светот. По враќањето во Македонија и самиот ќе навлезе длабоко во тајните на „пијалокот на боговите“, за да стане експерт за познавање на виното или стручно кажено сомелиер. Денес е и претседател на Здружението на сомелиери на Македонија. Вински експерт за кого нема тајни, а истите ќе ги ...