Класично подготвената сарма со мелено месо е вистински специјалитет на нашите простори, а за време на постот и посните слави се подготвува нејзината посна варијанта. Секој кој знае да направи посна сарма си има свој рецепт. Некој филот го подготвува со ориз, сецкана зелка, зачини и праз, некои додаваат различни житарици и додатоци според вкусот, а овојпат ви предлагаме да ја направите со фил од компири. Сармата со фил од компири има и мрсна ...
Класично подготвената сарма со мелено месо е вистински специјалитет на нашите простори, а за време на постот и посните слави се подготвува нејзината посна варијанта. Секој кој знае да направи посна сарма си има свој рецепт. Некој филот го подготвува со ориз, сецкана зелка, зачини и праз, некои додаваат различни житарици и додатоци според вкусот, а овојпат ви предлагаме да ја направите со фил од компири. Сармата со фил од компири има и мрсна ...

