Свеж, ароматичен и со лесно пиперлив вкус, младиот кромид – познат и како пролетен кромид или лукчест кромид – е неразделен дел од многу кујни ширум светот. Но покрај тоа што му дава вкус на секое јадење, младиот кромид нуди и бројни здравствени придобивки. Без разлика дали го јадете свеж во салата или сварен во оброк, тој е лесен и вкусен начин да го зајакнете вашето здравје. Богат со хранливи материи, а сиромашен со калории Младиот кромид е ...

Младиот кромид денес е достапен во текот на целата година, но се знае дека е највкусен и најздрав токму сега, во пролет, бидејќи е тоа негова сезона. Младиот кромид е одличен извор на витамин К, витамин А, витамин Ц и фолна киселина, тој е нискокалорична храна со малку маснотии, но не е најдобар извор на протеини. Младиот кромид содржи малку јаглехидрати Едно стебленце млад кромид содржи нешто повеќе од 1 грам јаглехидрати, од кои околу половина ...