Споделете со пријателите! Неколку интересни факти за производството на леб Д „Дополнителните суровини, денес воглавно се употребуваат во модерните големи индустриски капацитети“ Дополнителните суровини, денес воглавно се употребуваат во модерните големи индустриски капацитети со цел да се подобри површината, изгледот, стабилноста, мирисот, вкусот и трајноста на пекарските производи. Со нив се зацврстува глутенот и се подобрува производната ...

Споделете со пријателите! Неколку интересни факти за производството на леб С Основни суровини Во основните суровини за производство на леб спаѓаат: брашно, сол и вода. Квасец или некој друг вид стартер (подигнувач на тестото) се употребува само кај тестата кои ферментираат. Во современото пекарство се употребуваат и готови наменски смеши од брашно, сол, квасец и различни додатоци за одредени пекарски производи, со цел да се забрза ...