За доручек направете ги овие СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ: Ќе се испржат за брзо време заради една специјална СОСТОЈКА во тестото!

28 април, 20240
43027_shutterstock-733272925_f

Секоја земја има свој рецепт за подготовка на ова фантастично јадење, а секоја домаќинка или готвачка има свои трикови кои помагаат тестото да биде што повкусно и полесно за правење.

Затоа искусните домаќинки открија како можете да ги подобрите палачинките, користејќи состојка која е задолжителна како сос во разни празнични салати.

Тоа е мајонез.

Веројатно никогаш досега не сте додале мајонез во тестото за палачинки и веројатно ви изгледа чудно. Но, има добар состав на состојки, кои помагаат палачинките полесно да се пржат.

Во тестото за палачинки додадете максимум две лажици мајонез, во зависност од количината што ја правите, секогаш може да биде помала, но никогаш повеќе од оваа количина, а потоа намачкајте вкусни солени палачинки.

Ви требааат:

250 гр салама (шунка)
една кесичка кечап
две јајца
една чаша кисела павлака
една кесичка оригано
палачинки

Подготовка:

Испечете палачинки.

Врз секоја палачинка намачкајте посебно кечап, изрендајте салама и посипете со оригано.

Кога ќе завршите, изматете ги јајцата и еден крем. Одозгора намачкајте ги сите палачинки, може да се премачка и со кечап.

Потоа ги печете палачинките на 200 степени, не треба многу време, само да се заруменат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi