Мал трик: Зошто во меленото месо треба да додадете ПАВЛАКА?

18 април, 20240
f0dd5e295c06dfe056f6ca04e132373a517b7680

Меленото месо често се користи за подготовка на јадења. Лесно се комбинира, бидејќи одлично оди со речиси сите намирници. Со него можете да направите кнедли, ќебапи, пити, полнети пиперки, ќофтиња… Меѓутоа, доколку сакате да го подобрите вкусот на одредено јадење со мелено месо, тогаш треба да му додадете павлака.

Ова не важи за филот за пиперки или пити, но кога се пржи месото (како за ќофтиња, колбаси, ќебапи) задолжително додадете павлака во смесата со мелено месо. Потребни ви се само 2 лажици по килограм месо. Додадете други состојки по желба, а зачините се задолжителни. Павлаката ќе го направи меленото месо помеко и затоа секое јадење ќе биде посочно. Пред да се додаде во меленото месо, павлаката по желба може да се измеша со презла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi