Ако јагодите НЕ СЕ ДОВОЛНО СЛАТКИ – направете го ова: Трик кој го подобрува вкусот на вашето омилено овошје

Јагодите може да се користат како главна тајна состојка при подготовка на разни десерти и јадења. А ако сте ги купиле за да се консумираат исклучиво како такви, а притоа сте решиле дека се уште не се доволно слатки – најдовме начин да им го подобриме вкусот.

Имено, на Инстаграм профилот @joycecooks__ истакнуваат дека во тој случај потребно е јагодите да се испечат во рерна. Иако потенцијалното решение изгледа на прв поглед интересно, но и доста необично, по кратката анализа на состојките додадени во јагодите, јасно е зошто ќе се промени нивниот вкус.

Рецепт за јагоди од рерна

Неопходно е:

 јагоди

– бел шеќер

– балсамико

– Мајчина душица

– ванила сладолед

 сол

Подготовка:

Јагодите кои претходно ги измивте и исечкавте на половина или четвртини, премачкајте ги во плех и додадете малку шеќер, сол, балсамико и мајчина душица. Печете ги во рерна загреана на 120 степени околу три часа. Послужете ги со сладолед по желба.