Редовното консумирање сирење ги намалува проблемите со срцето, високиот крвен притисок и дијабетес. Љубителите на сирење имаат 38 отсто помалку шанси да патат од срцеви инсуфициенции за разлика од оние кои го избегнуваат. Кај нив високиот притисок е за третина помал, додека пак ризикот од дијабетес тип 2 е и повеќе од преполовен. Експертите велат дека иако маста во сирењето може да биде лоша за нас, калциумот во него може да ја намали неговата ...

Се чини дека навиката на многумина кои го започнуваат денот со шолја кафе може да има дополнителни придобивки освен будењето, а новото истражување кај жените вели дека може да го намали ризикот од дијабетес тип 2. Студијата, која беше објавена во The American Journal of Clinical Nutrition, опфаќа 4.522 учесници, а тие биле следени од 1991 до 2017 година. Проверките се правеле на секои две до четири години за да се разгледаат различни фактори ...

Љубителите на сирење имаат 38. отсто помали шанси да заболат од срцева слабост отколку оние кои ја избегнуваат. Нивниот висок крвен притисок е намален за една третина, додека ризикот од дијабетес тип 2 е повеќе од преполовен. Експертите велат дека иако маснотиите во сирењето можат да бидат лоши за нас, калциумот во него може да ја намали нивната апсорпција и да помогне во контролата на холестеролот. Млечните протеини како казеинот можат да го ...

Редовното консумирање сирење ги намалува проблемите со срцето, високиот крвен притисок и дијабетесот. Љубителите на сирење имаат 38 отсто помали шанси да заболат од срцева слабост отколку оние кои го избегнуваат. Нивниот висок крвен притисок е намален за една третина, додека ризикот од дијабетес тип 2 е повеќе од преполовен. Експертите велат дека иако маснотиите во сирењето можат да бидат лоши за нас, калциумот во него може да ја намали неговата ...